Książka „Serniki słodkie i wytrawne” to „słodka” propozycja dla wszystkich, którzy cenią smak sernika. Autorka, Renata Czelny-Kawa zawarła w pozycji sprawdzone przepisy na to pyszne ciasto w wielu wariantach.
Każdy z nas ma swoje ulubione ciasto. Dla autorki niniejszej książki jest to znany nam wszystkim sernik. Smak ciasta, bez którego wielu z nas nie wyobraża sobie świąt i rodzinnych uroczystości zafascynował autorkę w dzieciństwie.
Babcine wypieki stały się inspiracją, która pozwoliła stworzyć nowe przepisy na klasyczny sernik. W książce znajdziemy przepisy na serniki klasyczne, z owocami, z wieloma różnymi dodatkami, z warzywami, serniki na zimno, na ciepło, a także te o wytrawnej nucie.
Warto wiedzieć, że książkę dopełniają bardzo osobiste wspomnienia autorki. Poznając je zrozumiemy jak to możliwe, że dziecięca fascynacja ciastem zmieniła się w pasję do gotowania i pieczenia …
Renata Czelny-Kawa jest autorką bloga - Raj dla Podniebienia, eksperymentatorka w kuchennych wyczynach! Specjalnością autorki jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Na co dzień Renata Czelny-Kawa pracuje jako polonistka, ale w wolnym czasie z powodzeniem oddaje się swym pasjom – gotowaniu, pieczeniu i fotografowaniu. Do smacznego ciasta warto wypić herbatę lub kawę, więc może dlatego autorka przyznaje, że jest wielką miłośniczką tych aromatycznych napojów.
Wyświetleń: 190 | Dodano: 2017-04-24 12:00 | Punkty od użytkowników: 5.0